In Zo mag je het wel zeggen - de podcast houdt politicoloog en auteur van het boek Je mag ook niets meer zeggen - een nieuwe taal voor een nieuwe tijd Mounir Samuel de samenleving een spiegel voor door middel van de taal die we spreken.

In korte smaakmakende afleveringen schuwt Mounir Samuel geen taboe of ongemak. Wat zeggen we wel en wat juist niet? Welke werkelijkheden spreken we tot leven? Hoe versterkt de Nederlandse taal bestaande in- en uitsluitingsmechanismen? En wat daaraan te doen?

Deze podcast maakt je niet monddood, maar geeft je juist een nieuwe mondvol op kantoor, in de klas of kroeg, bij de kapper of lekker aan de keukentafel. Na het horen van deze afleveringen zit  ook jij niet meer om een woord verlagen.

Over het boek

Je mag ook niets meer zeggen: een nieuwe taal voor een nieuwe tijd is een speels en praktisch naslagwerk voor iedereen die streeft naar een inclusieve, veilige en toegankelijke omgeving op het werk, in de klas, het theater, de dokterspraktijk of thuis. Mounir Samuel biedt geen checklist of verboden woorden lijst, maar een heldere gids die leert hoe we waardengericht kunnen spreken én leven. Je mag ook niets meer zeggen is dé blauwdruk voor een Nederlandse taal van én voor ons allemaal. Zie ook de boekenpagina voor meer informatie over het boek, interactieve lezingen of een training op het werk.