Theater & stand up

In 2019 veroverde Mounir de theaterwereld met zijn eigen solovoorstelling. Hij speelde in meer dan 30 theaters met de avondvullende voorstelling ‘En toen schiep God Mounir’. In een hedendaags scheppingsverhaal, waarin tal van identiteiten zoals kleur, afkomst en religie worden afgepeld, gaat Mounir op zoek naar de geboorte van een nieuwe Adam: niet man of vrouw, maar mens. Vanuit een Egyptisch koffiehuis neemt hij het publiek mee op een reis door de wereld en zijn eigen leven.

© Foto Jean van Lingen (2019)

“Mounir toont zich de meester van het ongemak. Met deze autobiografische aanpak legt hij een flink aantal pijnlijke aders bloot in de Nederlandse maatschappij.”

~ Winq

“Hoewel de voorstelling zeer persoonlijk is, gaat het uiteindelijk over dingen die groter zijn dan hijzelf: geloof, verandering, de mens.”

~ Theaterkrant

In 2022 debuteerde Mounir Samuel samen met Lev Avitan met de improvisatievoorstelling ‘de Dichter & de Profeet’ op Graceland Festival.

Mounir verzorgt op aanvraag op maat gemaakt interactief improvisatietheater en stand up comedy, ook treed hij op als spoken word artiest.