Je mag ook niets meer zeggen

9789046829394.vdh001

Jaar: 2023
Aantal pagina's: 400
ISBN:
9789046832332

Nieuwe uitgebreide editie

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe taal. Maar wie weet eigenlijk nog wat je wel en niet tegen wie kunt zeggen? In zijn boek Je mag ook niets meer zeggen maakt Mounir Samuel met humor duidelijk op welke manieren een taal kan in- en uitsluiten en wat we daaraan kunnen doen. Hij zet je aan het denken en schuwt geen taboe of ongemak. Dit is een boek voor iedereen die streeft naar een inclusieve, veilige en toegankelijke omgeving, op het werk, in de klas, het theater, de dokterspraktijk of thuis. Het is geen checklist of verboden woorden lijst, maar een heldere gids die ons leert hoe we waardengericht kunnen spreken. Dit is dé blauwdruk voor een Nederlandse taal van én voor iedereen.

“Samuel wijst op de kracht en macht van woorden. Je mag ook niets meer zeggen is een moedig en vooruitstrevend boek dat iedereen aan het denken zet.”

Het Parool

Nominatie Taalboekenprijs 2023

Je mag ook niets meer zeggen is door Onze Taal, Trouw en het Algemeen-Nederlands Verbond genomineerd voor de taalboekenprijs 2023. Zie de website van Taalboekenprijs.

Interview VN

Publicist Mounir Samuel wil mensen met elkaar verzoenen. Daarom schreef hij Je mag ook niets meer zeggen, een boek met vijftien kernwaarden voor een nieuwe taal die recht doet aan de ervaring en geschiedenis van mensen. ‘Uiteindelijk wil ik dat mensen nadenken over wat ze zeggen.’

Lees artikel >

Boekpreview