Blog

15 dec / Te klein om over het hoofd te zien

De Compassion vrouwenreis naar de Dominicaanse Republiek was een van de mooiste, heftigste en bijzonderste reizen in m’n leven. Niet alleen is de Dominicaanse Republiek prachtig, zijn de mensen ongelofelijk hartelijk en heb ik bijzondere projecten bezocht en verhalen gehoord: ook heb ik God actief bezig gezien in het land, de mensen en in mijzelf.

Ik moet terug, ik moet zeker terug en de komende weken zal ik niets anders kunnen dan denken en dromen over alles wat ik heb gezien, gevoeld en beleefd.

Helaas heb ik niet zo vaak kunnen bloggen zoals ik eigenlijk zou willen. Om nu achteraf nog alles op te schrijven, valt mij zwaar. Het is gewoonweg teveel!
In plaats daarvan wil ik graag iets delen over het belang van kinderen – iets wat Compassion meer dan welke organisatie ook doorheeft. Kinderen worden oneindig vaak onderschat en dat terwijl zij de toekomst zijn.

Woorden schieten opnieuw tekort. Vandaar deze anekdote en de prachtige foto’s. Soms zegt één blik meer dan genoeg.

Op een avond kwam D.L. Moody, de voornaamste Amerikaanse evangelist uit de negentiende eeuw, laat thuis van een bijeenkomst waar hij gesproken had. Zijn vrouw Emma sliep al. Toen haar uitgeputte man in bed klom, draaide ze zich om en mompelde: ‘Hoe ging het vanavond?”Vrij goed,’ antwoordde hij. ‘Twee en een halve bekeerling.”Zijn vrouw was even stil, toen ze nadacht over zijn antwoord en uiteindelijk glimlachte ze.
‘Oh wat fijn,’ antwoordde ze. ‘Hoe oud was het kind?’
‘Nee, nee, nee,’ antwoordde Moody. ‘Het waren twee kinderen en één volwassene! De kinderen hebben hun hele leven nog voor zich. Het leven van de volwassene is al half voorbij!’

Uit: ‘Te klein om over het hoofd te zien’ – Dr. Wess Stafford (Bestel hier)

Kinderen zijn de toekomst. Wanneer zij andere principes, idealen en waarden en normen hebben kunnen zij systemen veranderen. Wanneer zij God kennen, kunnen ze Zijn licht laten zien. Wanneer zij leven, hebben mensen hoop. Elke dag sterven er 30.000 kinderen onder de 5 jaar. Elke dag. Dit moet stoppen en wel nu. Dus geef!

Ik vind het raar en haast onethisch om reclame te maken voor een ontwikkelingshulporganisatie. Ontwikkelingssteun ligt zo gevoelig vandaag de dag. Toch ga ik het doen, want ik weet nu, dat elk kind dat in een Compassion-project zit echt zal leven, eten zal krijgen, begeleid zal worden, scholing heeft en hoop koestert voor een betere toekomst. En niet alleen dat, ook de jongere tienermoeders, de werkloze vaders en de niet gesponsorde broertjes en zusjes worden gesteund en begeleid. Ik heb hele gemeenschappen zien veranderen omdat één kind werd gesponsord. En jij kan die sponsor zijn. Ga voor dat hele kind, voordat het een armlastige uitzichtloze halve is.


By Mounir Samuel in Uncategorized
2 Comments
 • Rebecca

  Mooi geschreven!
  Ben benieuwd naar de rest van je verhalen en foto’s!
  Lieve groetjes,
  je zusje

  Beantwoorden
  • Jenni

   Nee, ik denk dat niemand zijn baan kwijt raakt en dat het gwoeon een weloverwogen keuze is geweest om de resultaten zo te presenteren. Het is een grijs gebied: eerst je conclusies presenteren en dan een maand later de hele studie incl discussie. De eerste klap is een daalder waard. De CEO van IAVI, een grote NGO voor HIV Vaccine ontwikkeling publiceerde in de Guardian geloof ik een brief waarin hij de RV144 aangreep als het bewijs dat we door-door-door moeten. Begrijpelijk want na de STEP trial van Merck lag alles op z’n gat. Dus RV144 zal aangehaald worden in een hoop nieuwe grants/applications. De enige serieuze vinger die ik kan wijzen is naar de NIH die het zaakje hebben meebetaald. Maar goed, dat was tijdens de Bush Administration [rolt met zijn ogen]

   Beantwoorden

Geef een reactie