Blog

08 mei / Simpel liedje

Simpel liedje

Afgelopen vrijdag hoorde ik een live opvoering van het nummer ‘Feel’ van Miss Montreal in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Ik had net gesmst met mijn (ex-)man. Ik was verdrietig.

Je hoort weleens dat mensen zich erg geraakt voelen door muziek en denken dat de artiest hen in z’n achterhoofd had toen hij de tekst schreef, zo van ‘goh, het lijkt wel alsof dat nummer speciaal voor mij geschreven is.’ Maar bij dit nummer wist ik al dat het iets voor mij zou betekenen, voor de zangeres ook maar een akkoord had gespeeld. Het was iets in haar blik. Iets in haar hakkelende gestotter.

Er zijn geen woorden om mijn verdriet te beschrijven. Om het gemis te vangen en weer te reduceren tot een aantal lettergrepen. Geen zinnen om de zucht van opluchting in te stoppen. Slechts dit liedje, dit hele simpele liedje, die het bevrijdende verlies zo goed vangt.

Ik kan slechts voelen, voelen en nog meer voelen. En hopen en bidden dat dit de juiste beslissing is.

Klik hier voor een volledige live-versie.

2 Comments
 • Jan Hamer

  Monique, ik denk dat je de juiste beslissing hebt genomen ook al twijfel je daar nu hevig aan. Leven met een leugen is onverdraaglijk op den duur. Wens je veel sterkte en voor mij ben je een moedige vrouw!

  Beantwoorden
 • Tineke

  Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar eigenlijk denk ik dat ik het toch wel zeker weet: het was de goede beslissing!
  Het lijkt me ook voor je (ex)man heel, heel moeilijk.
  Eerlijk gezegd: als het ooit zou gebeuren dat een stel van man en vrouw me advies zou vragen over wel of niet met elkaar trouwen – waarbij één van hen in belangrijke mate homoseksueel is -, ik denk dat ik dan heel aarzelend zou zijn, en erg zou twijfelen of dit wel een goede stap zou zijn. Maar ik zou daar ook weer heel voorzichtig in zijn, want wie ben ik om voor anderen zo iets te weten.
  Dus misschien was de beslissing om te trouwen niet goed; niet omdat je jong was. Één van mijn dochters trouwde toen ze 20 was, en daar stond ik helemaal achter. Maar omdat er dat andere was.
  En als dan blijkt dat het echt niet gaat…
  Wees gerust verdrietig! En je (ex)man zal zeker ook verdrietig zijn!
  Er is toekomst voor jullie, niet samen, maar wel voor ieder van jullie.

  Ga met God!

  Beantwoorden

Geef een reactie