Blog

01 okt / moniquesamuel.nl 2.0

En dan is hij toch echt eindelijk online. Na maanden brainstormen, gestaag bouwen, testen en opnieuw testen is dit mijn nieuwe website!

Niet alles verliep even vlekkeloos, zo kregen mijn trouwe lezers zo’n 100 mails in hun inbox en was mijn website tijdelijk uit de lucht. Kleine technische drama’s die het geduld van u, lieve bezoeker, wellicht een beetje op de proef stellen. Gelukkig hebben velen van u een goed gevoel voor humor. Dank voor de hilarische reacties en komische reply’s – mijn mailbox zit zeker drie dubbel zo vol als de uwe. Ach, gedeelde smart is een extra volle inbox.

Zoals u wellicht van eerdere bezoeken aan mijn site weet, is deze website flink anders dan de vorige. Frisser, vlotter en geheel naar de nieuwste trend. Dat betekent wat meer scrollen (weer helemaal hot anno 2013), maar ook meer interactief beeld, beter overzicht en niet geheel onbelangrijk: een flinke verbetering van de leesbaarheid. Natuurlijk de vorige website heeft zeker z’n functie gehad. Met 580 vaste weblog subscribers en 373.557 overall views had ik niets te klagen (en dit is dan slechts de teller van de blogpagina, mensen die via de hoofdpagina op mijn site kwamen werden niet meegeteld). Mijn site werd bekken, de blogs gelezen en het contactformulier zo vaak gebruikt dat mijn mailbox driedubbel vol zat.

Met deze nieuwe site hoop ik mijn vele lezers en bezoekers nog meer tegemoet te komen en ook bereikbaarder te zijn voor smartphone- en tabletgeberuikers. U kunt videofragmenten makkelijker terugvinden, simpel doorklikken naar m’n laatste Tedtalk of eerder dit jaar uitgezonden VPRO-documentaire en nog een keer mee wiegen bij de schuddende bewegingen van mijn heupen (buikdans, camerasjans). Zie in een klik waar en wanneer ik optreed of boek mijzelf voor een lezing, presentatie of iets anders. Mijn boeken kijkt u zo in en bladert u door alsof u hem hardcover op schoot heeft liggen en nu we het er toch over hebben: ook de blogs lezen echt een stuk lekkerder weg.

Met mijn nieuwe baan ben ik helaas genoodzakt tot wat meer exclusiviteit en kan ik niet alles zomaar op mijn site beschikbaar stellen. Volg me dan ook vooral wekelijks op de Correspondent en lees de mooie lange reportages van reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika in de Groene Amsterdammer. Maar blijven bloggen zal ik, zodat iedereen, overal, altijd, mijn verhalen lezen kan.

Enjoy!

Geef een reactie