Blog

18 mei / Monique Samuel wint Lira Correspondent Aanmoedigingsprijs (< 30 jaar)

Donderdag 14 mei werden de winnaars van de Lira Correspondentprijs (> 30 jaar) en Lira Correspondent Aanmoedigingsprijs (< 30 jaar) bekend gemaakt.

mag zich de beste freelance correspondent van 2014 noemen. De aanmoedigingsprijs voor correspondenten tot 30 jaar gaat naar20140624_150739 Monique Samuel (1989). Zij schreef reportages over Noord-Afrika en het Midden-Oostenvoor De Correspondent en De Groene Amsterdammer. Zij ontving de prijs specifiek voor een drietal reportage-rereksen die ze in 2014 schreef over haar reizen naar Iran, Tunesië en Israël/Palestina. De meeste van deze reportages zijn kosteloos terug te vinden op deze weblog.

Ter viering van de prijs besloot de redactie van de Groene Amsterdammer de veelgeprezen reportage “Liefde in tijden van verandering – Verboden liefde in Cairo ‘Volgende keer een voorbinddildo'” beschikbaar te stellen Lees de reportage HIER.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 4 juni tijdens de Avond van de Bijzondere Journalistiek in de Tolhuistuin in Amsterdam.

 

Geef een reactie