Blog

29 okt / Monique Samuel in KRO de Wandeling

‘Ik heb me altijd een buitenstaander gevoeld. In het gezin, op school en nu nog steeds. Dan kun je zeggen dat iedereen tegen je is, maar voor mij is dit mijn kracht. Ik zoek altijd naar de verbinding tussen mensen’. Monique Samuel wordt tijdens de Arabische Lente bekend als politicologe en Midden-Oosten deskundige.

4 Comments
 • Marjolein

  Het interview heb ik als het ware ‘gedronken’. Het gedicht ‘anders’ raakte me tot diep in mijn wezen. Het is als het ware voor mij geschreven en geeft me de drive om niet van mijn pad af te wijken. Mezelf zelfverzekerder te laten voelen. Gewoon mezelf te zijn.
  Toen je zei dat je je niet meer wilde/hoefde te verdedigen, te verklaren waarom je bent zoals je bent en dingen doet zoals je dingen doet, in dat proces zat ik nog. Jouw gedicht ‘anders’ heeft voor mij dit proces afgemaakt.
  Dank je wel.

  Beantwoorden
 • maria anna welsing

  het gedicht “anders”dat monique zo prachtig “vertelde” tijdens het interview, verwoordde mijn gevoelens zó treffend, ik heb het meteen teruggekeken en opgeschreven, wilde het niet kwijt!!
  van uit mijn hart ,dankjewel

  Beantwoorden
 • Renée en Wessel Achterberg

  wij willen graag de tekst van het gedicht anders ontvangen….

  Renée Achterberg

  Beantwoorden

Geef een reactie