Blog

27 jan / Monique Samuel komt met jeugdboek: Dansen tussen golven traangas

Vier jongeren, drie dagen van protest, twee grote liefdes, één doel: vrijheid. 

Samuel - Dansen tussen golven traangasDansen tussen golven traangas, het eerste jeugdboek van Monique Samuel, verschijnt op 3 februari (Uitgeverij Querido) 

Samya is verliefd, maar ze weet dat het hopeloos is. Want het kan niets worden met een jongen als Mohammed. Haar christelijke familie zal een relatie met een moslim nooit accepteren.

Mohammed moet het winkeltje van zijn vader overnemen, maar dat wil hij helemaal niet. Hij zit liever de hele nacht te praten met zijn beste vriend Abdelrahman op wie hij heimelijk verliefd is. Maar ook aan hem durft hij niet te vertellen wat zijn grote droom is: dansen.

Abdelrahman wil niet langer praten en dromen; hij wil dat er eindelijk iets verandert aan de armoede en corrupte politiek. Zijn geloof wordt steeds serieuzer en geeft hem geeft hem moed actie te ondernemen.

Layla zit de hele dag achter de computer. Ze houdt een blog bij over haar leven in Egypte en krijgt zo zelfs een vriendin in Amerika. Maar liever zou ze net als haar broer Mohammed de straat op gaan nu de protesten groeien. Geen denken aan – als meisje moet ze binnen blijven.

 

Vier Egyptische jongeren dromen van vrijheid. De vrijheid om verliefd te kunnen zijn, zonder op geloof of geslacht te letten.

Ze dromen van een leven waarin jongens openlijk kunnen dansen en meisjes niet bang hoeven te zijn om alleen over straat te gaan.

Ze dromen van een land waar je mag denken en zeggen wat je wilt.

Maar wat hebben ze ervoor over om die dromen waar te maken?

Spetterende Boeklancering
Verzet je vrijdagmiddagborrel naar de Nieuwe Boekhandel!
VRIJDAG 13 FEBRUARI 16.00 +
Genieten van een hapje en drankje op de feestelijke lancering van Monique Samuel’s eerste jeugdboek “Dansen tussen golven traangas”.

Monique Samuel vertelt over het ontstaan van het idee van dit boek, gaat met Fatima Elatik in gesprek over de extreme uitersten van de nieuwe generatie, maar ook over de jeugd als bruggenbouwers van de hedendaagse samenleving. Van patatjihadisten tot luie donders dus.

Gesprek tussen Ilias Zian en Döne Fil (initiatiefnemers van de Marokkaanse en Turkse boot op de Gay Pride). Dappere voorvechters van homorechten vanuit de Turkse en Marokkaanse gemeenschap op het water en aan de kade.

Er is muziek van Karima El Fillali. Na afloop van de presentatie is, tijdens de borrel, het boek te koop.

RSVP bij Thea Otte van Querido (t.otte@querido.nl).

Monique Samuel (1989) is een schrijver, opiniemaker en politicoloog met een Egyptische vader en een Nederlandse moeder. Door haar achtergrond en leeftijd kan ze zich als geen ander inleven in Egyptische (en Nederlandse) jongeren van nu.

De beelden van een onbekende jongen die in Alexandrië op klaarlichte dag werd neergeschoten door Egyptische veiligheidsagenten terwijl hij met open armen op hen afliep, schokten haar. Ze wist meteen dat ze over deze grote onbekende held een roman wilde schrijven.

  • Eerste jeugdroman over Arabische revolutie
  • Belangrijke thema’s: vrijheid, homoseksualiteit, geloof, radicalisering
  • Must-read voor elke middelbare scholier

Dansen tussen golven traangas – Monique Samuel  – ISBN 978 9045117256 –  € 14,99

Verschijnt op dinsdag 3 februari.
BESTEL DIT BOEK ALVAST BIJ BOL.COM EN HEB HEM ALS EERSTE IN HUIS

Geef een reactie