Blog

20 sep / Midden-Wanhoop

Amerika steunt Qatar die de Egyptische Moslimbroederschap steunt en daarmee indirect ook de zusterorganisatie Hamas helpt, dat wordt bestreden door Amerika’s grootste bondgenoot Israël. De aanhang van de Moslimbroederschap wordt met harde hand onderdrukt door het Egyptische leger dat kan rekenen op miljardensteun van Washington en de politieke steun van Jeruzalem.

Amerika steunt ook Saoedi-Arabië die sinds de jaren ’70 overal zijn oerconservatieve Wahhabitische islamitische doctrine verspreidt, maar nu het kromzwaard boven Riyad cirkelt in zijn witte gutra plast.

Saoedi-Arabië en Qatar zijn in een verhitte rivaliteitsoorlog beland en kunnen elkaar niet luchten of zien. Qatar geeft steun aan radicale islamitische strijders in Syrië waaronder de Islamitische Staat die nu over het Arabische deel van de Iraakse federatie heerst en wordt bestreden met precisiebombardementen door de Amerikanen en Britten, daarin geholpen door de Koerdische persjmerge die worden bestreden door NAVO-bondgenoot Turkije die nog steeds oogluikend toestaat dat polder-jihadisten naar Syrië en Irak vertrekken, nauwe relaties met Qatar onderhoudt en zichzelf als broer ziet van de Moslimbroederschap die nog steeds de politieke voorkeur van Washington geniet.

De bloedige dictator Al-Assad wordt ondertussen militair en financieel gesteund door Rusland die een van de belangrijkste afnemers is van door Duitsland gefabriceerde wapens die rechtstreeks door worden gevoerd naar Russische separatisten die door Berlijn als gevaar voor de Europese stabiliteit worden gezien en aan stuk gereten Damascus die kan rekenen op de politieke steun van Volksrepubliek China die de staatsschulden van de Verenigde Staten opkoopt zodat die oorlog kunnen blijven voeren.

4 Comments
 • janfreak

  Zodoende dus een mondiaal gebeuren waarin één ding vast staat, Pecunia Non Olet.

  Beantwoorden
 • Wilhelm

  Wat is nu precies je punt?

  Zou je eenzelfde,verhaal niet kunnen vertellen hoe ook alle mooie, innovatieve zaken (internet, cultuur, kunst) in de wereld aan elkaar hangen en van elkaar afhankelijk zijn? Zijn we in deze wereld niet in bijna alles van elkaar afhankelijk en we houden het alleen leefbaar als we elkaar als naaste blijven zien en rekening met ieders belangen houden. Je zou dus ook kunnen zeggen dat ons al NL wel wat bescheidenheid past in onze rush om een paar F16 sturen om een paar bommen te laten vallen. We kunnen problemen zoals in het MO dan ook alleen oplossen als we met alle spelers/stakeholders samenwerken aan een gedeeld plan…..kortom uiteindelijk is denk ik alleen een politiek oplossing duurzaam

  Beantwoorden
 • Nelly Hegazy

  Zo komt een ieder met vuile handen in een vicieuze cirkrel.De kunst is om tot verzoening en vernieuwde positieve ontwikkelingen te komen.
  s`Mensen hart is duister. Profeten uit het oude testament hadden ook bloed aan hun handen, dus word er gedacht dat daarmee wel kan worden doorgegaan en men wel in de hemel komt.Daarom zijn de nieuwe openbaringen van Jacob Lorber en Jozef Rulof gekomen om dat op te helderen.
  Alleen liefde is de basis van het leven.Liefdeloosheid brengt gericht en daarin is de wereld nu verstrikt.

  Beantwoorden
 • Martijn Mintjes

  Ik mis nog wel een paar landen

  Beantwoorden

Geef een reactie