Blog

20 feb / Levensgevaarlijke vrouwen

Wat onwennig loop ik door een smalle zanderige straat in Dahya, Zuid-Beiroet. Vlaggen van Iran schitteren naast de posters van Hezbollah-leider Nasrallah en Opperste Ayatollahs Khomeini en Khamanei. Opeens stopt er een open cabrio naast me.
Hey you, hop in the car baby!
Twee meiden met losse wapperende haren kijken me stralend vanachter hun Gucci-zonenbrillen aan. De aardbeienkauwgom klapt ondeugend tussen hun gebleekte tanden.

Daar stond ik dan, midden in Hezbollahgebied in één van de gevaarlijkste en meest geïsoleerde buitenwijken ter wereld. Opgepikt door twee lesbiennes – een christelijke Libanese met islamitische ouders en een soennitische Algerijnse nog wel die elkaar hadden ontmoet op een clandestien gay-feestje in het nog niet kapotgeschoten Damascus – op zoek naar een verzetje in “fucking boring Hezbollah town”.
Noord-Irak dan. Doodmoe arriveer ik in een verlaten straat in Erbil, de hoofdstad van het nieuwe Koerdistan. De taxi wordt agressief gestopt door drie gewapende Arabieren die de taxichauffeur met hun mitrailleurs bedreigen – en mij erbij. Er wordt een schot gelost. Geslagen. Mijn chauffeur blijkt een Koerdische geheime agent. Razendsnel rennen mijn piepjonge gastvrouw en ik met koffers naar boven en barricaderen de deuren. ’s Nachts word ik wakker van haar naakte lijf op mijn huid. Krullen, overal krullen en grote ogen. Maar verder was ze vooral helemaal hetero.
In Egypte kijkt de receptionist mij en “een vriendin” langdurig aan. “Zij lijkt meer een hij,” moppert hij terwijl hij richting de tomboy wijst. De ID’s worden erbij gehaald. “Moslim… christen”. De man slaat zijn ogen ten hemel. “Nou ja, ik heb toch al alles meegemaakt,” en we krijgen de sleutel naar de meest aftandse slecht onderhouden kamer die ik ooit in mijn leven heb gezien. Een hoerenhotel, direct achter het Tahrir plein, de enige plek waar geen vragen worden gesteld, de enige plek waar je harder kreunt van de bed bugs dan van iets anders.
Op bezoek bij Syrische vluchtelingen ondergedoken in elk kot, hutje of zelf in elkaar geknutselde tent die er maar te vinden is. De Jezuïtische priester belt me met het nieuws dat hij niet kan komen, maar wel een gids voor me heeft. Zodra we elkaar zien barsten we in lachen uit. De Syrische heeft een oor-piercing, ondeugend schijnt haar decolleté me tegemoet, “en wanneer ga je het me vertellen?” vraag ik haar in een veel te volle krappe microbus waar de overige sji’itische vrouwen allemaal in dikke zwarte chadors gehuld gaan. “Wat moet ik jou vertellen wat jij nog niet weet liefje?” zijn haar zoete woorden terug.
Ze vertelt me over het afgrijselijke lot van de miljoenen opgejaagde Syriërs, maar ook over hoe de revolutie tegen Al-Assad ooit begon. “Alles kon, alles mocht, jongens met jongens, meiden met meiden… als het iets was, was het een totale doorbraak, een uitbarsting van alles wat ooit verboden en verholen was.”
Op zoek naar gewoon maar een flesje deodorant in Teheran, bots ik op Parisa. Kunstig getransformeerd van man naar vrouw. Beroemd en berucht van een documentaire over de vele transgenders van Iran. Met haar geblondeerde haar en blauwe kijkers maakt ze me gek van verlegenheid. Ondeugend glijdt ze met haar tong langs haar lippen. Of ik niet in natura wil betalen? Opeens gaat zelfs de veel te lage hoofddoek af. En dansen, gewoon in de winkel. En dat in de Islamitische Republiek waar alles kan, maar niets mag.
Vergeet de mannen en hun opdringerige handen. Vergeet de loerende blikken van jongens en hun vele pogingen mij al dan niet zachtzinnig tot hun geslacht te dwingen. Hoed je voor de vrouw. Sensueel verleidt zij, begerig grijpt zij, haar kans, om in de paringsdans… eindelijk vrij te zijn.
God moge me vergeven, dat ik niet zelden wel een avontuurtje met hen zou willen beleven. Too bad… maar het leven als bezette vrouw is echt niet al te slecht.

Vanaf deze maand ben ik de nieuwe columnist van Zij aan Zij. Dit is mijn eerste column.

 

8 Comments
 • andrea

  Bijzonder leuk stuk ervaringen die behoorlijk op.de fantasie van de.lezer werken 😀

  Beantwoorden
 • Tugba oztemir

  Hell yeah ! Bofkont. Monique “botst” altijd op de meest sexy meiden ever. ♥♥♥♥♥

  Beantwoorden
 • Amgad G

  Zolas altijd te eerlijk. Te confronterend en nieuwe invalhoek Zelfs voor iemand die uit het midden oosten komt. Ga zo door .

  Beantwoorden
 • Jan Leune

  Een cabrio in een smalle, zanderige straat?
  Hoe komen de dames daar aan?

  Beantwoorden
  • Monique Samuel

   Dat vraag ik mij tot op heden ook af 🙂

   Beantwoorden
   • Jan Leune

    Waarom heb je dat niet aan hen gevraagd? Je bent er toch niet alleen om leuke meisjes/vrouwen/dames te ontmoeten? Toch ook om info te krijgen over hun achtergrond, leefwijze, omstandigheden, kijk op de wereld om hen heen, visie, verwachtingen enz.

    Beantwoorden
 • #Oranjekees

  Goed erotisch beschreven!

  Beantwoorden
 • Tineke Rutgers

  Heerlijk leesvoer, mag je vaker doen!

  Beantwoorden

Geef een reactie