Blog

09 jul / Ik dacht dat alle vrouwen in het Westen hoeren zijn!

Deze column verscheen ook in dagblad Trouw (7/7/2011)

Met mijn nichtje Marlene ga ik naar de bioscoop in het extravagante overdekte winkelcentrum City Stars in Medinat Nasser, een gloednieuwe wijk in Cairo. Duizenden vierkante meters onbetaalbaar winkelplezier. Het wemelt er van de rijke jongeren die koffie drinken in de vele cafés en zich vergapen aan de Guess en Lacoste winkels, of aan elkaar. Er wordt flink wat af geflirt.
De film blijkt een matige Amerikaanse comedy waarin iedereen vreemdgaat met iedereen. Althans, dat is wat de zaal er van meekrijgt. Er is zoveel in de film geknipt en gecensureerd dat er slechts de suggestie van een hoop ‘viezigheid’ overblijft. Het publiek reageert gechoqueerd en ontzet, maar smult tegelijkertijd van dat gruwelijk slechte Westen. Er wordt druk met de tong geklakt, gegniffeld en er vallen doodse stiltes.
‘Als de film blijkbaar zo moet worden gecensureerd, waarom draaien ze hem dan überhaupt nog?’ vraag ik Marlene.
‘Tja,’ zucht ze. ‘Het gaat om het geld. Kijk eens hoeveel mensen hier zitten?’
Ik kijk om me heen, in de zaal zitten honderden opgelaten vrouwen en een rij verlekkerde jongens.
‘De mensen hebben een bepaald beeld van het Westen en hier krijgen ze dat te zien.’
Op de streng islamitische taalschool waar ik dagelijks privéles krijg, vertelt mijn lerares Amal over haar beeld van het Westen.
‘Het was een schok voor mij om te ontdekken hoe buitenlandse vrouwen zijn. Ik ben boos op de Egyptische overheid die alleen maar één soort films laat zien. Ze spelen een vies spel. Voordat ik bij de taalschool ging werken dacht ik dat alle buitenlandse vrouwen hoeren zijn en dat iedereen in het Westen gescheiden is. Dat zie je immers in de films, mensen hebben geen familieleven! Maar wat ontdekte ik? Mijn studentes zijn als dochters, ze bellen elke dag met hun ouders, ze hebben contact met hun broers en zussen. Ik schaam me ervoor hoe ze op straat behandeld worden. Laatst kwam een Italiaanse studente huilend binnen omdat ze weer was lastiggevallen. Wat kan ik doen? Die jongens zien die films en denken dat Westerse vrouwen makkelijk zijn.’
‘Maar dat is toch geen excuus? Zelfs al zouden Westerse vrouwen makkelijk zijn, dan betekent dat toch niet dat je alles met hen mag doen?’
‘Het zijn jongens!’
‘Nou én?’
‘Mannen kunnen niet omgaan met verleiding. Nee, het is de schuld van de overheid,’ zegt Amal resoluut.
Ik zucht.
Het is het testosterongehalte van de jongens op straat en de vulgaire denkbeelden van grote mannen in zwarte pakken die ervoor zorgen dat vrouwen niet veilig zijn. Maar de waarheid wordt zoals altijd weggecensureerd. Niemand die dit wil weten.

4 Comments
 • Roland

  Ik geloof al een tijdje dat het seksueel gefrustreerde en asociale gedrag van Islamitische jongeren in Nederland komt vanuit de ouders.
  Er zou dus ook veel sneller sprake moeten zijn van ontzetting van de ouderlijke macht en het uit huis plaatsen van jongeren en hen onderbrengen bij adoptie gezinnen.
  Je kweekt hele generaties jongeren die niet met hun handen van vrouwen af kunnen blijven en zich totaal respectloos tegenover hun gedragen.
  Je zag het laatst weer in Zandvoort waar ze helemaal gestoord worden van de overlast van Marokkaanse jongeren die meisjes lastig vallen irritant hissen en als ze niet ingaan daarop ze vervolgens verrot schelden of erger.Dat is een gebrek aan opvoeding en het door de ouders voeden van verkeerde denkbeelden over vrouwen.Wat voor beeld hebben die jongens van vrouwen als hun moeder zich gedraagt als een grote baby en elke vrouw die niet van top tot teen bedekt is een hoer noemt? Dat pikken die jongens op en zij gaan zich ernaar gedragen.Vervolgens steken ze ook nog eens andere jongeren aan, zoals je laatst zag op een “zwarte” VMBO met een meisje dat in elkaar geslagen werd omdat ze een foto van zichzelf op twitter zette.Je moet dat radicaal aanpakken en bij de wortel.

  Beantwoorden
  • Ovtp

   Waar ik mij over verbaas is dat diezelfde jongens met hun “minderwaardige vrouwbeeld” zich juist zo nadrukkelijk aan deze in hun ogen zo minderwaardige vrouwen opdringen.
   Is er bij hen sprake van twee soorten vrouwen geode en slechte?
   Kennelijk wel en daaruit blijkt ook weer dat deze jongens een verwrongen gevoel van eigenwaarde hebben.
   Het lijkt een beetje op zuid amerika waar ook die tweedeling bestaat . Netjes getrouwd willen zijn maar wel is het de gewoonte om sexuele ervaring op te doen bij prostituees.

   Beantwoorden
 • Jan Hamer

  Ik vind dat elke overheid de morele plicht heeft zijn burgers zodanig op te voeden dat mannen en vrouwen wederzijds respect voor elkaar hebben. Maar tegenwoordig schijnt het woord homo en hoer sommige mensen voor in de mond te liggen. Natuurlijk is dit ook een taak van de ouders, maar die moeten op hun beurt eerst goed voorgelicht worden door de overheid want zolang die zich te buiten gaan aan scheldpartijen, zo niet erger, dan kun je van de kinderen geen andere houding verwachten.

  Beantwoorden
 • harry

  Het is een kwestie van dom houden van de overheid in landen zoals Egypte maar ook in Marokko en een boel andere landen geldt deze stelling.
  Een ontwikkelde bevolking is een gevaar voor de heersende kliek die nu nog de touwtjes in handen heeft.
  Wat de jongens betreft,zolang deze worden opgevoed als prinsjes en thuis alles maar mogen,dan valt de boze buitenwereld een beetje tegen.
  En daarbij worden arabische jongens in West-Europa geboren gezien als buitenlander,maar in het land waar de familie vandaan komt worden ze daar zelf gezien als Nederlander of Fransman.

  Beantwoorden

Geef een reactie