Blog

20 dec / Hij is de beste man voor mij

Daar staat ze dan, zelfverzekerd, achter een katheder voorin d ekerk. Martha, 22 jaar en moeder van 2 kinderen. Haar oudste zoontje is al vier jaar oud.

Ze leefde als prostitué. Haar moeder had haar gezin op jonge leeftijd verlaten en haar vader kon zijn gezin amper onderhouden. Hij verdient nog geen 20 pesos per dag (omgerekend zo’n €4,-) wat lang niet genoeg is om zijn gezin van vijf kinderen te onderhouden. ’s Avonds dwaalden de meisjes daarom maar over straat om in ruil voor allerlei seksuele diensten wat eten en geld te bemachtigen. Hierdoor werden ze prooi voor misbruik.

Toen Martha zo’n zes maanden zwanger was van haar tweede kind kwam ze bij het CSDP programma van Compassion terecht. Ze leeft nu samen met een nieuwe man, die geen vader is van haar kinderen. Hij zorgt goed voor haar en haar kinderen, maar wilt zoals veel Dominicaanse mannen niet met haar trouwen.

Martha’s zusjes zijn ook geadopteerd, samen met hun kinderen. Martha is nu drie jaar in het Compassion-porgramma en is sindsdien niet meer zwanger geworden. Compassion heefft haar ervan overtuigd om anticonceptiemiddelen te gebruiken, waardoor ze zich nu kan concentreren op haar kinderen en haar toekomst. Ze volgt een opleiding en hoopt eens zelfstandig te kunnen zijn, zonder afhankelijk te zijn van het geld van een man. Martha straalt, ze heeft weer een toekomst. Het gaat goed met haar, haar kinderen en haar zusjes. Eens hoopt ze man te vinden die echt van haar houdt en met haar zal trouwen. Misschien is dat haar huidige vriend, misschien ook niet. Maar in ieder geval heeft ze één vriend die haar nooit verlaat; Jezus. Ze kent Hem nu drie jaar. En?

‘Hij is de beste man voor mij.’

Amen, zo is het maar net. Dios te bendiga Martha. Gloria a Dios.

Geef een reactie