Blog

16 jan / Heel even was Nikkie gewoon vrouw

Over de chantage en noodzaak tot de coming out richten (sociale) media zich niet. Wel waarom ze het zoveel jaren geheim zou hebben gehouden en hoe goed het is dat “transgenders” (het is transgender personen) er nu een rolmodel bij hebben. Eigenlijk was het dus maar goed dat Nikkie gedwongen is tot deze coming out want oh wat is de community blij met een boegbeeld erbij, zo lijkt de teneur. Nou ik jubel #not.
 
De hele storm aan aandacht en blijdschap over haar (indirect door chantage afgedwongen) coming out toont namelijk maar één ding aan: dit land is geïndoctrineerd met het beeld van transgender personen als lijdend aan een imposter syndroom.
 
“Eindelijk is ze helemaal zichzelf” werd er trots op de NOS gezegd. Oh ja, is Nikkie nu zichzelf na gedwongen haar “ware identiteit” te onthullen? Is haar fysieke reis haar “ware identiteit”? Nikkie leefde al jaren als zichzelf: een vrouw die extreem succesvolle tutorials maakt op YouTube. Daar zou geen kanttekening, bijvoeglijk naamwoord, voorzetsel, toevoeging of opgeëiste zelfonthulling voor nodig moeten zijn. En wanneer dat toch gedwongen gebeurt, zouden we dat niet moeten vieren als overwinning en tot wereldnieuws verheffen, maar het moeten hebben over de cisgender neiging iedere transgender persoon (een leven lang!) tot emotionele, mentale en zelfs fysieke naaktheid te strippen om maar te begrijpen “hoe het allemaal zit”.

 
Bovenstaande tekst is afkomstig van een Facebook post die ik op woensdagochtend plaatste naar aanleiding van de door chantage afgedwongen coming out van Nikkie de Jager. Het bericht kreeg enorm veel bijval en ging vrijwel direct viral. Daarom de keuze de alsnog ook op mijn eigen  blog te plaatsen

Geef een reactie