Blog

23 jan / Gay & Gelovig kan dat? De EO gaat met homoseksualiteit aan de slag

Vanavond wordt in het EO-programma de vijfde Dag een documentaire over Timothy Kurek uitgezonden, naar aanleiding van zijn boek “The Cross in the Closset” waarin hij zijn belevenissen schrijft als een homofobe evangelische heteroman die een jaar alng undercover gaat als “homo”. Om zijn bevindingen ook naar de Nederlandse context te trekken werden er met kees en mij enkele korte podcasts gemaakt over Timothy’s opmerkelijke actie, het issue van gay & geloof en onze persoonlijke verhaal.

De uitzending is vanavond op Nederland 2 – 20.25

Een jaar undercover met homo’s, een goed idee?

Hoe moeten christenen omgaan met homo’s?

Hoe kijtk God naar homoseksualiteit?

Persoonlijke verhalen

Van Kees Hendriksen

Van mij:

Veel meer over dit thema schreef ik in mijn laatste boek: Dagboek van een zoekend christen – meijn uitgeverij stelde voor de uitzending enkele fragmenten beschikbaar, klik hier

4 Comments
 • Sarah

  Ik heb het boek van Timothy Kurek nog niet gelezen maar tijdens het zien van de documentaire ging mijn gaydar lichtelijk af. Ik hoop voor hem dat hij eerlijk naar zichzelf durft te kijken en durft te zijn wie hij is. Maar wellicht heb ik het mis en is het inderdaad een vrouwenverslinder in hart en nieren en is mijn gaydar gewoon wat van slag.
  Of ik zijn actie positief vind, daar ben ik niet helemaal over uit. Daar is de docu te beknopt voor. Ik zal zeker zijn boek eens lezen.

  Beantwoorden
 • Hauke

  Nou, als je gaydar bij hem afgaat, dan laat dat misschien vooral zien dat zo’n buikgevoel niet altijd betrouwbaar is. (Ik ben zelf homo, maar mijn “gaydar” verteld me helaas alleen maar wie ik knap vind – nou ja, en soms zijn dat dan toevallig ook homo’s, maar niet altijd ;-).) Volgens mij begrijp ik wel wat je bedoelt: toen hij zijn “ex” ontmoette, zat ik er ook een moment over na te denken – daar leek me zijn gedraag echt héél stereotiep (en ook heel Amerikaans trouwens). Maar volgens mij zie je daar allen maar hoe je gedraag altijd van conventies afhangt en van de mensen om je heen. Als er homo’s zijn die aan straight-acting doen, waarom dan niet ook andersom? Ik heb in ieder geval niet het gevoel, dat hij stiekem wel homo is, en dat zou ook niet bij zijn verhaal passen.

  Beantwoorden
 • Alan Gay muslim

  Ik vind dat mensen niks kunnen doen aan hoe ze zijn gemaakt, God houdt van iedereen ongeacht kleur etnischiteit of ras en geloof. Wie zijn wij mensen om anderen te be- of veroordelen. Getver

  Beantwoorden
  • anoniem

   Omdat je gay bent ga je natuurlijk dit verdedigen, als een moslima nou seks zou hebben voor het huwelijk zouden we jou ook horen roddelen, hypocrieten dit soort mensen.

   Beantwoorden

Geef een reactie