Blog

11 feb / Een slimme meid…

Ze zeggen wel: ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.’ Ik weet niet wie deze pakkende slogan bedacht heeft, maar desbetreffende persoon is zijn (of haar?) gewicht in goud waard. Immers ‘de slimme meid (…)’ is typisch zo’n uitspraak die je nooit meer vergeet. Een ander voorbeeld van een succesvolle slogan is de uitsmijter in de politiespotjes van de jaren negentig: ‘De politie is je beste vriend’. Hoewel, wellicht was laatstgenoemde motto wel iets té succesvol. Want juist zij die rare dingen doen met hun vrienden, zijn nu maar weinig onder de indruk van Nederlands’ blauwpetten.

Enfin, een slimme meid is vandaag de dag op een digitale toekomst voorbereid. Vandaar bij deze de opening van mijn (in eerste instantie) tweewekelijkse weblog. Een blog waarin ik met u of jou, veel lief en hopelijk weinig leed hoop te delen. Van dagelijkse beslommeringen tot wereldnieuws, van crashende handelsbeurzen tot smeltende gletsjers (als we het IPCC-rapport mogen geloven gaat de wereld morgen nog ten onder – een uitermate zorgwekkende zaak) en (om maar wat dichter bij huis te blijven) van Gooische vrouwen tot Leidse achterklap.
Via het RSS-systeem (zie het rode symbooltje onderaan de pagina) kun je, je aanmelden zodat je een update krijgt wanneer een nieuwe blog is geplaatst. Voor nu echter zal ik al snel weer in de boeken moeten duiken, want ik ga een buitengewoon drukke studieperiode in. Of zoals mijn studiebegeleider het samenvatte: ‘Tja Monique, dat wordt dus ehhh 18.000 woorden  in zes weken – slik – maar zo’n slimme meid als jij…’
Ja wat eigenlijk?  Twee papers, drie paper outlines, drie literature reviews, twee presentaties en één referaat in zes weken is zelfs voor mij wat veel. Dus een slimme meid… weet dat ze om slim te zijn af en toe lijdt. En nu dus als de wiedeweerga terug naar mijn boeken! Tot over twee weken!

Monique

By Mounir Samuel in Overig Tags > , ,

Geef een reactie