Blog

23 jan / De echte brief van Mark Rutte aan Nederland

Aan alle Nederlanders van mijn kleur, ideologie en afkomst

Ik ben jullie nationalistische premier die lekker zegt waar het op staat en rechts-populisme gemeengoed maakt.

Ik ben het genuanceerde alternatief voor Wilders omdat ik dezelfde dingen beter weet te verpakken.

Ik spreek de taal van het volk zodat ze niet door heeft dat ik alleen maar de grote bedrijfslobby’s dien en opereer in het belang van het Gooi en Wassenaar.

Ik ben grappig want zeg dat mijn Antilliaanse vrienden zich niet hoeven te sminken om Zwarte Piet te zijn, nu zijn ze m’n vriendjes niet meer maar dat geeft niet want financiële solidariteit met de Antillen kost toch alleen maar geld.

Turkse-Nederrlamders mogen oppleuren maar ik drijf wel graag vluchtelingen-koehandel met “hun” Erdoğan. Waarom vluchtelingen opnemen, als het gewoon lekker daar kan? Natuurlijk al dat geld komt nooit bij hun terecht, maar wat maakt het uit? Met een beetje kinderen in fabriek aan het werken zetten doen ze het in Bangladesh ook niet slecht.

De kunsten zijn mijn ultieme bezuinigingsposten en zet ik neer als elitaire verkwisting van belastinggeld. Zo lijk ik niet alleen een man van het volk, ik zorg er ook voor dat het volk vooral het volk blijft. Onbekend met grote denkers en scherpe schrijvers, vergeet ze de geschiedenis en beseft ze niet wat een ontwikkelde culturele sector voor grote maatschappelijke omwentelingen heeft bereikt.

Ik laat me voorstaan op homorechten, want daarmee kan ik mooi onze superieure Westerse waarden laten zien. Zelf wil ik natuurlijk vooral niet voor een homo worden aangezien. Of bi-seksueel, stel je voor. Dat is maar eten van twee walletjes. Dus ik houd me verre van iedere roze bijeenkomst, daar stuur ik mooi onze Jet naar toe. Vinden die mannen alleen maar leuk, zo’n homemoeder. En dan sla ik gelijk twee vliegen in één klap: kan mijn kabinet vrouwen-emancipatie en mietjes-steun tegelijk aftikken.

Transgenders ken en spreek ik gelukkig niet, dus die houd ik er lekker buiten. Veel te ingewikkeld dat hele LHBT-alfabet. Ik ga liever van A naar Beter en leg dit land vol asfalt, zo kunnen al m’n vriendjes fijn hard met hun lease-bak racen zonder zich zorgen te hoeven maken om de milieulasten per kilometer.

Moslims vind ik maar veeleisend. Suikerfeest, Offerfeest, die hele Ramadan, ik ga echt niet doen aan extra vakantiedagen, dat legt de economie maar lam. Wel irritant dat ze maar niet op me willen stemmen. Nou ja, dan oef ik ze ook niet naar de mond te praten, toch wel prettig om dit soort zaken lekker aan die met zichzelf worstelende PvdA over te laten.

Trots ben ik op mijn gebrek aan visie. Leiderschap is iets voor mensen met idealen. Ik ben een rasechte manager, die deze BV moeiteloos vooruit stuur. Dat heb ik in de pindakaas-fabriek geleerd. Op ieder potje past een deksel, er is geen probleem zo groot of er is wel een eenduidige simpele oplossing voor – en anders doen we gewoon alsof – aan nuance en complexe lange termijn-plannen heb ik een broertje dood.

Politiek is een spel, het is gewoon een kwestie van goed schaken. En maar pionnen slaan. Lekker dat debat aangaan. Met een knipoog en opgestoken duim. Heerlijk luchtig. Je zal wel gek – of links – zijn, om je om al die thema’s echt druk te maken.

Als ik het nu slim speel, van deze verkiezingen een strijd tussen mij en Wilders maak, dan gaan al die ideologische angsthazen toch wel op mij stemmen. Bij gebrek aan alternatief rennen ze zo in mijn fuik. Ah, heerlijk, de geur van die zoete overwinning die ik nu al in mijn neus ruik. Ik eet al die partijtjes op, hol links van binnen uit, zo kan de macht vooral bij al die witte heteroseksuele mannen blijven bij wie het al die tijd al lag. Want de raderen, van deze fabriek, dit export- en belasting-paradijs, deze multinational met z’n Unilever en Ahold-houders, ja daar gaat het om, niet de verkiezingsuitslag maar de beurswaarden, is de echte hoofdprijs.

Was ondertekend,

Mark Rutte

1 Comment
  • Guus Vreeburg

    vlijmscherp! had nét die brief van Rutte in de krant gevonden…

    Beantwoorden

Geef een reactie