Blog

06 jun / De Leeslijst

De afgelopen maanden heb ik heel veel romans gelezen.
Veel mooie en inspirerende boeken, met ontroerende thema’s en vaak een boeiende schrijfstijl.
Omdat ik er vanwege de studiedruk steeds niet aan toe kwam om ook daadwerkelijk een recensie te schrijven, heb ik besloten om in een keer in te gaan op drie totaal verschillende boeken die ik deze zomer iedereen voor op het strand, in de tuin en op de camping aanraad!

Elia Barceló – Bal Masque
Bal masque
Voor iedereen die van de boeken van Carlos Ruiz Zafón houdt, is dit boek een absolute aanrader. Deze spannende literaire thriller laat het Parijs uit de woeste meidagen (in de jaren zestig) en de avant garde van die tijd herleven. De Stijl van Barceló kan tippen aan die van de grote Spaanse meesters, terwijl het verhaal zelfs bloedstollend spannend is. Met dit boek waan je, je in Parijs waar intriges en amoureuze spelletjes het leven spannend en romantisch maken. Een absolute aanrader en op vele plekken te koop voor een zacht prijsje.

Klik hier voor meer informatie en bestelmogelijkheden


Paulo Coelho – De Alchemist
De alchemist
In dit boek speelt de Argentijnse filosoof en humanist Paulo Coelho met het Arabische idee dat alles op deze wereld is voorbestemd. Maktoub. zoals dat in het Arabisch heet en wat ook wel vertaald kan worden met ‘it is written‘ of ‘zoals het is geschreven’. Aan de hand van een sprookje in Moorse sferen over een Spaanse herdersjongen die bij Gibraltat oversteekt en naar Cairo reist om daar een schat te vinden, vertelt Poelo Coelho over zijn verleden met de alchemie en doet hij de leer van de lots- en voorbestemming uit de doeken. Het is een dun boekje met een kort, haast betoverend verhaal dat je zeker aan het denken zet.

Klik hier voor meer informatie en bestelmogelijkheden


Aravind Adiga – De Witte Tijger
De witte tijger
Dit boek leest als een trein. Met verbazing las ik de eerste regels, met verbijstering het eerste hoofdstuk en toen begon in te lachen. Keihard te lachen. Het lachen (met hier en daar een traan) hield niet op tot de laatste pagina. Dit verhaal gaat over India. Een straatarm, stinkend rijk India. Een land waar het leven voor velen zo vreselijk is, dat je humor nodig hebt om te overleven. Een arm jongetje gaat aan de slag als chauffeur voor een rijke Indiër, hij ontpopt zich tot een groot zakenman die zijn eigen taxibedrijf heeft en brieven naar de Chinese premier schrijft en daarmee zijn familie en zijn kaste ver achter zich laat. Hoe hij dat doet? Daarover wil ik niets zeggen. Maar dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die wilt lachen, huilen, een mooi verhaal wilt lezen of gewoon meer wilt weten over het land van Bollywood, chicken curry en duizend goden.

Klik hier voor meer informatie en bestelmogelijkheden

By Mounir Samuel in Boeken

Geef een reactie