Blog

20 jan / De jeugd van tegenwoordig en het ontwaken van de kritische geest

Mijn remedie tegen de passieve generatie, radicalisering en de toekomst van Nederland. Maak onderwijs weer zoals het eens bedoeld was: een school voor toekomstig leiderschap. Inspiratie voor ouders, docenten  en studenten die ook vinden dat het anders kan – en moet. 

 

2 Comments
  • refter2012

    Ik vond in mijn tijd al (dertig jaar geleden) dat het overgrote deel van de jeugd en jongeren dom, passief, leeg en hyperconsumptief rondhing in disco s in plaats van iets zinvols te doen..bijv de samenleving te proberen te veranderen. Kennelijk is er nog niets veranderd, helaas.

    Beantwoorden
  • janfreak

    Dank voor je gloedvolle betoog. Werd wel een beetje moe van het heen en weer gedrentel van je. Een kritische geest is prachtig, maar daarmee zal je steeds in conflict komen met allerlei religies. Kijk maar eens hoe Darwin verketterd werd om zijn ideeën. Malala weet er ook van mee te praten, bijna was ze vermoord om haar ideeën en ik twijfel er niet aan dat ze alsnog zullen proberen haar het zwijgen voorgoed op te leggen. Het is niet ons onderwijs dat de ontwikkelingen in de weg staat, maar de dogma’s in allerlei godsdiensten.

    Beantwoorden

Geef een reactie