Blog

26 mrt / De echte revolutie/The true revolution – Nawal al-Sadaawi

De wereldberoemde Egyptische dokter, psychiater en schrijver Nawaal al-Sadaawi (83) was de afgelopen dagen in Nederland. Maandag gaf ze een zeer alternatieve vrijheidslezing in de Balie – en sprak over het vrouw-zijn, neokolonialisme, de tragedie van het Midden-Oosten, de vloek van het kapitalisme, racisme en alles wat met die zaken samengaat. Met een mooi persoonlijk relaas van Nazmiye Oeral en zeer, zeer, persoonlijke ontboezeming van mij.

The world famous Egyptian doctor, psychiatrist and writer Nawal al-Sadaawi (83) visited the Netherlands the last couple of days. This Monday she gave a very alternative Freedom Lecture in de Balie (Amsterdam) – where she spoke of being a woman, neocolonialism, the tragedy of the Middle East, the curse of Capitalism, racism and all that goes along with that. With a beautiful personal story of Nazmiye Oeral and a very, very personal effusion of me.

 

2 Comments
 • Adrie de Jong

  Dank! Dank! Dank! Mijn DANK is groot !!!!!

  Ik had haar komst weken terug op de website van de Balie gelezen, maar was het alweer vergeten, hoe is het ook mogelijk ! :o(
  Gelukkig ontvang ik jouw nieuwsbrief en …. WOW! Ik kan hier het hele interview volgen !!!!!!! WOW!
  You make my day … ik ga hier vandaag goed voor zitten !

  Ik las haar boeken in de 80-ger jaren en ben haar blijven volgen … zo inspirerend !
  Van sommige mensen wordt je zo blij, die geven zoveel hoop, en Nawaal al-Sadaawi is er één die hoog op die lijst staat !

  Namaste !

  Peace,
  Adrie de Jong

  Beantwoorden
 • Mounssif Hammoudi

  Nawaal al-Sadaawi heeft veel zinnige dingen te vertellen. Jammer alleen dat ze af en toe in ongefundeerd complotdenken vervalt zoals dat de Verenigde Staten het Egyptische leger kapot wil maken. Ook ben ik het met haar oneens dat de situatie in Egypte beter is na de ‘revoluties’. Egypte is weer terug bij af, een totalitaire politiestaat, nog meedogenlozer dan onder Hosni Mubarak en met een rechterlijke macht die meer dan ooit politieke tegenstanders van het regime uit de weg ruimt. Ik noem dat geen vooruitgang.

  Beantwoorden

Geef een reactie