Blog

07 sep / De dood is het begin van een nieuw leven – mijn aflevering van De Kist (EO)

Monique is al op jonge leeftijd bang voor verlies. Op haar dertiende krijgt ze te horen dat ze een ernstige oogziekte heeft waardoor ze binnen een aantal jaar blind zal worden. Ook al is ze bang om blind te worden, haar angst om dierbaren te verliezen is groter.

Monique heeft momenteel een relatie met een vrouw. Lange tijd dacht ze dat ze hierdoor naar de hel zou gaan. Ze worstelde jarenlang met haar gevoelens en verlangens. ‘Nu ik mezelf kan accepteren als lesbienne en zo gelukkig kan zijn met een vrouw, besef ik eigenlijk hoe groot Gods liefde is en hoe sterk mensen zichzelf beperken, uit angst voor God of elkaar.’

Inmiddels is Monique niet meer bang voor de dood. ‘De dood is de overgang van het leven naar het eeuwige leven. God bepaalt wanneer ik tot mijn bestemming ben gekomen.’

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

7 Comments
 • Matthias

  Ik zag gisteren de uitzending van De Kist.
  Ben helemaal onder de indruk van je.
  Lezen dus maar de komende tijd voor mij 😉

  Beantwoorden
 • pieter veenhuizen

  Hallo Monique,
  Op twee manieren gaat het zo je zelf al aangeeft iets niet goed met je. Je onophoudelijke denken en je dreigende blindheid.
  Met Memory fixing heb je de kans om de logica die hieraan ten grondslag ligt te doorgronden met als gevolg dat het onophoudelijke denken stopt en dat dat wat je blind maakt wordt gestopt. Indien het terugbrengen van je gezichtsvermogen binnen de macht van je immuunsysteem ligt is zelfs herstel mogelijk.
  Memory fixing is niets meer dan dat je je eigen verborgen herinneringen bewust wordt. Om de een of andere reden maakt dat dat Memory fixing de weg van de meeste weerstand. Geloof me Memfix werkt snel en eenvoudig en stelt als je het eenmaal doorhebt helemaal niet zo veel voor. Geef/gun jezelf met Memfix een kans. Recentelijk heb ik me gefocust op het Thomas evangelie. De teksten bevatten veel inzichtgevende waarheden en wijsheid. Met Memfix ga ik een stap verder. De (verborgen) boom waarvan gegeten werd door Eva, staat voor kennis, voor goed en kwaad. Deze boom staat voor mij als symbool voor evenwicht. Het evenwicht is al eeuwen zoek en precies waar de mens aan lijdt. Het evenwichtszintuig is terug te vinden in het gehoororgaan en eveneens verborgen voor het oog. Ik begrijp dat je gelovig en respecteer dat ook. Het is natuurlijk aan jou of je ook daarvan de logica van wilt doorgronden. In het programma, nodigde je ook mij uit om je iets te bieden waardoor je van je onophoudelijke denken af kunt komen. Ik ben ervan overtuigt dat Memfix je bied waarvoor je een oplossing zoekt. Geen enge dingen, toestanden of pillen maar een gesprek van mems tot mens met andere vragen dan die men gewend is te stellen. In alle oprechtheid, mijn hartelijke groet en ik hoop je te ontmoeten.

  Beantwoorden
 • Marjanne

  Mooi en oprecht persoonlijk getuigenis.Op het leven! Lechaim!

  Beantwoorden
 • jack

  Voor mij ben jij de nieuwe Martin Luther King…nu alleen nog goed slapen en geen nachtmerries meer krijgen want dat klinkt zo raar: ‘I have a nightmare…’.

  Beantwoorden
 • Jos

  Ha Monique

  Zonder je ooit echt gezien te hebben
  en je mogelijk nooit echt te zullen
  gaan zien

  hou ik meer van je
  aanblik en woorden
  dan ik in woorden
  ooit zeggen zal kunnen.

  Daarom vond en vind ik het fout van jou
  om je weet wie
  openbaar uit te dagen
  ‘uit de kast’ te komen.

  Jij zelf weet uit eigen ervaring
  hoe moeilijk het was.

  Waarom dan
  mooi lief eigen wijsje
  anderen uitdagen
  of verplichten
  het zelfde te doen?

  Graag antwoord
  van jou zelf, Monique

  Beantwoorden
 • Jos

  Ha mooie, lieve Monique

  Zelf kun je, helaas,
  niet eens precies zien
  hoe schitterend jij
  uit je ogen straalt.

  Door jouw woorden
  en de straling uit jouw woorden
  heb ik een gedichtje
  geschreven.

  Als je het
  ontvangen wilt,
  mail me.

  Je hebt
  mijn mail-adres.

  Beantwoorden
 • Jos

  Ik heb vandaag
  zelfs een tweede geschreven.

  Dat je met woorden
  mensen kunt boeien
  wist ook jij

  al lang voor
  ik die straling
  uit je bijna blinde
  veelzeggende ogen

  gezien had.

  Beantwoorden

Geef een reactie