Blog

30 jan / Boerin zoekt nee-zegger

– “Ja.” vrouw kijkt opzij.
– “Ja.” vrouw kijkt omhoog.
– “Ja.” vrouw kijkt andere vrouw ernstig aan.
– “Ja inderdaad, ja.” collectief geknik.
– “Ja, ja.” boerin zucht hoorbaar.
– “Ja dus.” Jaspers dit keer, die ook niet meer weet wat ze zeggen moet.
– “Ja.” beaamt nu opnieuw de boerin. Een echte roze nog wel. En dat in publieksfavoriet nostalgica en kijkcijfer-kanon BOER(in) ZOEKT VROUW. Ik kan mijn geluk niet op.
Niet dat ik nou zo graag naar die onhandige boerendatingsoap kijk met die stugge blonde mannen en wel wat al te enthousiast vrouwelijk klapvee dat over het erf scharrelt. Maar voor een roze boerin maak ik natuurlijk een uitzondering. Althans dat dacht ik.
En dus verschanste ik me achter de buis.

Tenenkrommend.
Hilarisch doch tragisch.

Dat die boeren soms nauwelijks weten wat ze zeggen moeten is tot daar aan toe.
Maar die wannabe boerinnen met hun roze gastvrouw slaan echt alles.
Ik bedoel, niet alles in het leven hoeft een kippenhok te zijn. Groene vingers zijn ook wat waard. Maar de gesprekken die deze vrouwen voeren zijn nog droger dan de vergeelde pagina’s van mijn oma’s telefoonboek.

Ik weet niet of ik moet huilen of moet lachen. Eigenlijk word ik er vooral heel erg melig van.
God ik hoop dat dat de rest van de miljoen-en-zoveel kijkers weet dat niet alle lesbo’s zo zijn, zelfs al doen de deelnemende vrouwen aan dit “geef mij maar een man op een trekker”-programma je dat met ferve geloven.

Mijn blik glijdt van sprakeloze boerin naar de iets spraakzamere gezelschapsdames naar opgewekte babbelaar Yvon Jaspers en dan weer terug naar “onze eigen” roze vrouw en snel weer naar Yvon Jaspers. Met moeite vecht ik tegen de brok in mijn keel, niet bestemd als ik ben tegen deze veelvoud aan intieme ontboezemingen. Terwijl ik ademloos luister naar de volgende emotionele doorbraak – “ja”, “ja” dus, *slik* “ja” – vraag ik mezelf af of al die vrouwen niet heimelijk gewoon grandioos verliefd zijn op die Jaspers met haar vrolijk hoge stemmetje en inlevend knikken – bij iedere “ja” braaf opnieuw.
Ik bedoel maar: als ik dan toch met een van die vrouwen achter de geraniums moet eindigen geef mij dan die Jaspers maar. Valt er in ieder geval nog iets te praten na de al even geruisloze seks. Mooie bloemenkrans erbij, wat tulpen in de hand en heerlijk zwijgen.
– “Jij nog een kopje thee schat?”
– “NEE.”

6 Comments
 • Stephan

  Ik zou het niet meer uitzenden om zodoende verder leed te voorkomen.

  Beantwoorden
 • John

  Het zou voor alle zelfgenoegzame lege gemaksbabbelaars een nuttige oefening zijn als zij eens een tijdje hun mond houden en hun habitueel afwijzende houding ten opzichte van alles wat anders is in de vrieskist zetten en zich een half uurtje proberen in te leven in wat echt verlegen mensen (zeker met een camera erbij) moeten doormaken als verondersteld wordt dat zij iets leuks zeggen en dat helemaal niet kunnen bedenken en lijden onder de pijnlijke stilte die valt (door hen).
  Voor ego-bewonderaars levert de serie ‘Boer-zoekt-vrouw’ een leerzame oefening op in het verwerven van enig empathisch vermogen ten opzichte van mensen die anders in elkaar zitten dan jezelf. Zet je lust tot goedkoop schamperen eens om in lust om te helpen: dáár wordt de wereld beter van. Maar dat veronderstelt wel dat je evenveel moed kunt opbrengen als deze verlegen dames om in het openbaar te stuntelen.

  Beantwoorden
 • Esther

  @John, daar zit wat in… dank je moet ik denk ik zeggen.
  Want het is inderdaad wel heel makkelijk om, ook op deze blog, maar weer braaf en extravert tot de norm bevorderd ‘ja’ te zeggen…

  Beantwoorden
 • erika

  Er zijn heel wat saaie lesbo’s, maar dit is wel erg ja.
  Ze hebben wel lef om verlegen in beeld te willen. Ik doe het ze niet na.

  Beantwoorden
 • Naomi

  Super grappig! Ik denk dat deze vrouwen beter zonder camera kunnen communiceren met elkaar, misschien komt er dan meer uit. Ach “JA”

  Beantwoorden
 • Marianne a.k.a cozmicsoulfire

  “de gesprekken die deze vrouwen voeren zijn nog droger dan de vergeelde pagina’s van mijn oma’s telefoonboek.” Hilarisch Monique thanxx voor het verwoorden van mijn gedachten haha heerlijk 😀 #bzv

  Beantwoorden

Geef een reactie