Blog

05 mrt / Boek van de Week (Stad der Dieven)

Ik probeer elke week een roman te lezen. Soms is dat een pittige opgave, want er zijn van die boeken waar je niet doorheen komt… maar de afgelopen weken is steeds het omgekeerde het geval: ik kom tijd tekort! Het boek moet uit! Ik wil de ontknoping weten!

Stad der Dieven speelt zich af in het door de Duitsers belegerde St. PetersStad der dievenburg (toen nog Leningrad). Twee ten dode opgeschreven jonge mannen (de Jood – Lev en de Kozak – Kolja) moeten twaalf eieren vinden voor de bruidstaart van de dochter van de kolonel. Een bizarre opdracht, die leidt tot bizarre maar toch geloofwaardige situaties. In het verhaal worden grote thema’s als honger, dood, antisemitisme, de gruweldaden van de Nazi’s en de corruptie van het communistische regime in buitengewoon kleine details verpakt, zodat het verhaal luchtig en dragelijk blijft – zonder aan inhoud af te doen.
David Benioff is naast auteur ook scenarioschrijver (onder meer van Troy en The Kite Runner) en dat merk je. De stijl van het boek is vlot en zeer beeldend, zodat het verhaal zich uitermate levendig aan de lezer opdringt).

Ten slotte een toegift van Khaled Hosseini: ‘David Benioff is een buitengewoon goede verhalenverteller. Met humor, gevoel, en soms meedogenloze spanning schreef hij een meeslepende oorlogsroman en een vermakelijk coming of age-verhaal. Stad der dieven is een fijnzinnig, informatief en – wees gewaarschuwd – vaak ook schokkend verhaal. Het valt in de categorie onweerstaanbare boeken die je bijblijven nog lang nadat je ze gelezen hebt.’

Klik hier voor meer informatie en bestelmogelijkheden

1 Comment
  • URL

    … [Trackback]…

    […] Read More: moniquesamuel.nl/?p=124 […]…

    Beantwoorden

Geef een reactie