Blog

06 jan / 7 jan 2013 Schepper & Co aan Tafel – Inspiratie van een verloren generatie

Uitzenddatum:

maandag 07 januari 2013 – 17:05 uur
Zender:
Nederland 2

Voor het eerst groeit een generatie op die het niet beter zal hebben dan hun ouders. Ze zijn lager opgeleid en in materiële zin zijn de vooruitzichten niet heel rooskleurig. Waar moet deze ‘verloren generatie’ in geloven nu het  opwaartse welvaartsdenken niet meer houdbaar is. Waar haalt de “verloren generatie” haar inspiratie en idealen anno 2013 vandaan?

Jacobine Geel praat daarover met 23-jarige Monique Samuel, politicoloog en schrijfster van het boek Dagboek van een zoekend christen. Volgens haar heeft het christendom nog steeds de antwoorden voor de problemen van deze tijd.

En Rutger Bregman, 24 jaar, historicus en publicist herkent de vraag naar zingeving. Alleen ziet hij het antwoord niet in het christendom maar kan het overal in de samenleving ontstaan waar mensen met elkaar een verbinding aangaan rondom een ideaal.

1 Comment
  • Arjen

    Monique, thanks voor je open en aansprekend verhaal op Schepper en Co. Hoewel ik je mening over intellectueel niveau minder deel, sta ik achter je drive! Het gaat om de gedeelde oprechtheid, de onderlinge eerlijkheid en zorg voor mekaar. Sturing in je leven door de normen en waarden van het Geloof, ieder op een eigen wijze door een eigen specifieke achtergrond, maar met eenzelfde intentie! Een kerk waarbij de waarden en normen van PKN aansluiten bij de beleving van de evangelische gemeentes.

    Beantwoorden

Geef een reactie