Blog

17 apr / 11 Mei verschijningsdatum Mozaïek van de Revolutie: een kijkje achter de voordeur van mijn nieuwe Midden-Oosten

Het is bijna zover – vanaf 11 mei ligt Monique’s nieuwste boek eindelijk in de winkel.

Flaptekst
Waar de energieke en bevlogen Monique Samuel verschijnt, gebeurt iets. In de zomer van 2011 verbleef ze in Egypte en reisde ze door landen in het Midden-Oosten om zelf te zien en te ervaren wat de veranderingen betekenen voor die regio.

Het resultaat is een verfrissend en helder boek waarin ze praat met mensen uit alle geledingen, ze zich in bijzondere (vaak hachelijke) situaties begeeft en ondergedompeld wordt in de realiteit van het complexe Midden-Oosten.
`Dit boek is mijn verslag, mijn analyse, mijn hoop en vrees, mijn droom, mijn mozaïek van een revolutie die ons allen raakt. Waar radicale verschuivingen in het menselijk denken plaatsvinden wordt geschiedenis geschreven. Er is geen regio zo in beweging als het Midden-Oosten en het eerste kijkje achter de voordeur begint … hier.’

Uitgegerij de Geus – 448 pagina’s – met kleurenfoto’s en een voorwoord van Petra Stienen.

 

Geef een reactie